Toegankelijkheid

Het Programmabureau Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030 wil dat deze website voor zoveel mogelijk bezoekers toegankelijk is.

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Daarom moeten overheidssites voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1. Dat is bepaald in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. De overheidssites moeten over de toegankelijkheidseisen verantwoordelijkheid afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

Link naar de toegankelijkheidsverklaring

Status toegankelijkheidslabel van Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie Gewasbescherming 2030. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Toegankelijkheidsverklaring Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie Gewasbescherming 2030

Onderdelen waarop de website niet voldoet

  • De belangrijkste doelgroep voor deze website zijn telers. Er is bewust voor gekozen hen in hun eigen vaktaal aan te spreken en dit niet uit te leggen voor andere doelgroepen. Wat betreft taalgebruik voldoet deze website dus niet aan alle standaardeisen. Het merendeel van de documenten die op de website zijn in te zien, zijn niet gemaakt met het oog op digitale publicatie. Zij zijn daarom niet digitaal toegankelijk.

  • Alle toegankelijkheidseisen uit de norm WCAG 2.1 gelden vanaf 23 mei 2024 voor de pdf-bestanden op toekomstvisiegewasbescherming.nl. Het streven van toekomstvisiegewasbescherming.nl is om alle pdf-bestanden volgens de norm WCAG 2.1 aan te bieden. Voor een groot deel van de pdf-bestanden is dat nog niet het geval.

  • Toekomstvisiegewasbescherming.nl past oude documenten niet aan de toegankelijkheidseisen aan. Alleen als deze veel bekeken worden of als het om een beschrijving gaat van een handeling  die de bezoeker moet uitvoeren.

  • Technische toegankelijkheidsproblemen lost toekomstvisiegewasbescherming.nl op dit moment niet op. Daarvoor wacht ze op de herbouw van het Platform Rijksoverheid Online op toegankelijke wijze. Dit gebeurt via de Dienst Publiek & Communicatie van het Ministerie van Algemene Zaken.

Problemen met toegankelijkheid melden

Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina gebruiken die niet toegankelijk blijkt? Neem dan contact met ons op.